“Şiddetten uzaklaşmak için sığınak talebinde bulunmak hakkınız!”

Fotoğraf: Norşin Öncel Mor Çatı “Afet bölgesinde yaşamak şiddete maruz kaldığınızda destek mekanizmalarından yararlanmanıza engel değil!” diyerek şiddet durumunda aranabilecek numaraları yayınladı. Mor Çatı Vakfı “Şiddetten uzaklaşmak için sığınak talebinde bulunmak..

“Şiddetten uzaklaşmak için sığınak talebinde bulunmak hakkınız!”
Son Güncelleme: Whatsapp

Fotoğraf: Norşin Öncel

Mor Çatı “Afet bölgesinde yaşamak şiddete maruz kaldığınızda destek mekanizmalarından yararlanmanıza engel değil!” diyerek şiddet durumunda aranabilecek numaraları yayınladı.

Mor Çatı Vakfı “Şiddetten uzaklaşmak için sığınak talebinde bulunmak ya da bulunduğunuz yerden başka bir yerde kalmak için talepte bulunmak hakkınız. Afet bölgesinde yaşamak şiddete maruz kaldığınızda destek mekanizmalarından yararlanmanıza engel değil!” dedi.

Şiddete karşı 7/24 aranabilecek numaraları yayınladı.

Polis: 155 / 112

Jandarma: 156 / 112

Sosyal Destek Hattı: 183 / 0501 183 0 183 (WhatsApp)

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı: 0212 656 96 96 / 0549 656 96 96

Kamer Vakfı: 0530 664 44 10 

Mor Çatı hakkında

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 1990 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla feministler tarafından kuruldu.

Mor Çatı’da erkek şiddetine karşı mücadele feminist yöntemlere dayalı olarak yürütülür ve kadınların özgür ve eşit koşullarda yaşadığı, toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık ve erkek şiddetinden uzakta bir yaşam kurabilmeleri hedeflenir.

Erkek şiddetinin, toplumda kadınlarla erkekler arasında var olan eşitsizliklerden kaynaklandığı ve kadın dayanışmasını güçlendirerek eşitsizliklere karşı mücadele etmenin gerekli olduğu düşünülür.

Bu amaçla dayanışma merkezi ve sığınakta kadınları güçlendirici sosyal çalışma yapılır. Kadınlarla birebir dayanışma kurmanın yanı sıra şiddetle mücadele etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için ulusal ve uluslararası sözleşme, kanun ve yönetmeliklerin uygulamaları izlenir, raporlanır ve karar vericilere gerekli politikalara dair öneriler sunulur.

Alandaki bilgi ve deneyimi paylaşmak için şiddet alanında çalışan kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları, barolar ve belediyelerle atölyeler yapılır.

Ulusal ve uluslararası kadın örgütleri ile dayanışma içinde kampanyalar ve eylemlilikler yoluyla patriyarkaya karşı, kadınların özgür ve bağımsız hayatlar kurabilmeleri için mücadele edilir.

(EMK)

Kaynak : Bianet.org

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.